}
Previous Next

Hoppi Dorri

Stamford, UK

Restaurants

We created the interiors for a brand new south-east Asian and Japanese casual dining restaurant Hoppi Dorri, located in Lincolnshire’s Stamford.


The 114-cover Hoppi Dorri restaurant is named after the famous street in Tokyo’s district of Asakusa, renowned among locals for eating and drinking. Filled with inexpensive, authentic taverns open all day and night, the crowded Hoppy Dori is decorated with lanterns and strewn with outdoor street-side seating, giving the whole area a special festive atmosphere. We designed Stamford’s incarnation to pay homage to the late-night Asian food markets, bringing to the west the rich aromas and colourful flavours of south-east Asian and Japanese food.


The colours and make-shift approach to these Asian backstreets inspired the bold, honest and nostalgic interiors of Hoppi Dorri. The design, spanning over two floors, blends pan-Asian traditional street-food graphics, colours and eclecticism with a contemporary and light industrial feel, taking affordable and reclaimed materials and transforming them into tasteful vibrant finishes. The interiors combine layered textures and patterns, distressed but colourful walls, bold graphics printed on traditional textured materials, clusters of signage to both sides of the street, with Western and Eastern symbols blending together.


The ground floor features a 10-seat sushi bar, surrounded by cage-like mesh, corrugated metal and amber lighting, where diners can absorb the theatre of watching the chef meticulously prepare sushi and sashimi. Framed by Japanese noren banners and decorated with Asian products gives the sushi bar and dining space its authentic feel. The dining area includes mid-level reclaimed timber tables and metal-framed chairs, as well as up-cycled banquette seating reserved in the more secluded lower-level rear of the restaurant, designed more private with the use of retro timber panelling with decorative metal details. Echoing the traditional vibrant street signs of Asia, this area is illuminated with multiple neon signs.


Upstairs, the first-floor bar is the focus point of the expansive dining area and creates a sense of continuity by mirroring the ground floor dispense bar in its layout. We used layered mesh and panels to create the bar gantry, and an illuminated liquor display sits at the back of the back bar framed with more mesh detailing. It was important to us to use reclaimed and raw materials that could once have been salvaged from the streets of Asia to form the bar front and wall claddings. Western-feel barstools are dotted around the perimeter of the bar with industrial lighting. Further along to the dining area, traditional Asian red silk lanterns are scattered overhead across the ceiling, injecting fun, nostalgia and colour into the space.


Reclaimed windows and doors cleverly divide and add layers to the space, which gives way to a partially covered outdoor terrace for more dining, surrounded by distressed and colourful brick walls, decked with festoon lighting reminiscent of Asian street food markets.